en liten (fast ändå ganska så jävla stor) kärlekshistoria

någonstans visste jag nog alltid. att det skulle bli vi.
kanske inte just på dethär sättet, men att det skulle bli, det visste jag.
när jag var åtta år flyttade jag från strängnäs till katrineholm och hamnade i din klass. och jag minns att jag förvånades över dig, för du var den absolut coolaste och roligaste människan jag någonsin träffat. på rasterna spelade vi fotboll och hade snöbollskrig. en dag hittade jag en lapp från dig i min låda där det stod "får jag chans på dig ja nej kanske" och jag minns att det tog en hel sommar för mig innan jag kryssade i "ja".
 
vi var nio år.
idag, tio år senare, har vi precis varit tillsammans i två månader.
 
du har alltid funnits där. under mina bästa och sämsta tidsperioder i livet, sett mina bästa och sämsta sidor. suttit vaken och lyssnat på mina deppiga kärlekshistorier om alla misslyckade förhållanden som bara föll i bitar, bjudit på cigg och kramat mig när jag behövt det som allra, allra mest. funnits där jag hatat precis allting och när det känts som om ingenting någonsin kommer bli bra igen, lyssnat och uppmuntrat. gjort mina gymnasieår till tre av de bästa åren jag någonsin upplevt under hela min livstid. vi har skrattat, gråtit, festat, klagat, hållt varandra i handen, kedjerökt, pratat i timmar, åkt på festivaler, nattbadat, hatat lärare, kastat mat på folk, tältat, snackat skit, ätit 500 liter chips, kramats, tagit studenten tillsammans och helt enkelt bara varit så allmänt jävla bäst. 
...och nu är du min (!)
 
hade jag vetat när jag var nio år att du skulle bli min igen tio år senare hade jag kanske aldrig behövt vara så olycklig som jag varit när jag vuxit upp. det finns liksom _ingen_ annan människa jag ser upp till och tycker så mycket om som dig, det finns ingen som är lika klok och vettig och så helvetesfin att hjärtat okontrollerat slår sex miljoner slag i sekunden så fort man är i närheten. det finns ingen som får mig att må så bra, ingen som ger mig så mycket fjärilar i magen, som får mig att vilja tycka om saker och sluta oroa mig för att livet bara ska bli skit tillslut. det är helt omöjligt att tänka så när jag har dig. när vi var yngre brukade vi skämta om att gifta oss om vi var ogifta och olyckliga när vi fyllde fyrtio. vad jag aldrig berättade för dig var, att jag aldrig skulle klarat av att vänta så många år på att få vara med dig.
för du är min bästa vän. min bättre hälft.
 
(och jag ska skydda dig med kroppen min
luften svider när vi andas in
har alltid sett oss som ansgar & evelyne)
 
vi är allra bäst, du och jag
har alltid varit
kommer alltid att vara
 
det bara är så.
 
White Lies – Strangers

RSS 2.0