om feminism

nu känner jag väl ändå att jag vill skriva detta, lite som ett avslut på all turbulens tidigare idag. dethär med att kalla sig feminist. att erkänna olikheterna som finns mellan könen i samhället och kämpa för att vi kvinnor ska ha samma politiska, sociala och ekonomiska rättigheter som män. för ingen kan väl längre förneka könsklyftorna som finns i samhället, och nu pratar jag inte bara om kvinnor som tjänar mindre pengar än män utan dethär ständiga tänket att tjejer på något sätt skulle vara sämre och svagare än vad män är. ett slags dolt kvinnohat som vi inte ser. könsdiskriminering har funnits sedan urminnes tider och trots att det är ett sånt viktigt samhällsproblem blir de människor som kämpar för att göra skillnad smutskastade, skrattade åt och nedvärderade. feminister blir kallade för "äckliga, snusande, manshatande, håriga idioter". överallt finns fördomarna och det gör mig så otroligt ledsen. 
 
jag vill inte låta som att jag lider av något slags manshat och att jag på något sätt vill att kvinnor ska ha större fördel i samhället än vad män har. för så är ju inte fallet! det är inte det feminism handlar om. feminism handlar om att kvinnor och män ska ha lika rättigheter. jag vill att en kvinna ska kunna gå klädda i världens minsta kjol utan att riskera att bli våldtagen och få höra att det är hennes eget fel. jag vill att kvinnor ska kunna gå hem från krogen på kvällen utan att få ont i magen. jag vill att kvinnor ska tjäna lika mycket och få sin röst precis lika mycket hörd som män får och hur stor lök man än är till människa tror (hoppas) jag faktiskt att de flesta håller med mig där. och precis som att jag tycker kvinnor ska ha samma rättigheter som män, tycker jag också att män ska ha samma rättigheter som kvinnor, förstår ni vad jag menar? inget kön ska drabbas av förtryck. ännu en gång, det är ju det feminism handlar om!
 
jag tycker att feminism är något fantastiskt och superbra, och kanske något av det viktigaste vi har att kämpa för här i världen. utan jämställdhet är världen vi lever i en ganska ful plats. full av lökar till människor. 
 
ta hand om er. älska varandra. krama varandra. 
glöm aldrig det.
puss

Kommentarer
Postat av: emma [text]

detta var seriöst det bästa och finaste jag läst om feminismen!

Svar: åh tack så jättemycket!!
None None

2012-11-19 @ 23:15:01
URL: http://svartnatt.blo.gg
Postat av: Hanna

Grymt skrivet! Och så sant! Världen behöver fler sådana som du!

Svar: TACK och jag hoppas verkligen att det är fler därute som har liknande åsikter. ingen får drabbas av förtryck, liksom. tack igen!
None None

2012-12-17 @ 14:06:57
URL: http://wipitblog.wordpress.com
Postat av: Johan

Se denna: http://www.youtube.com/watch?v=CEZ7uta14nw
Läs detta: http://sv.wikipedia.org/wiki/Feminism
Förstå att detta är det bästa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Maskulinism

2013-01-03 @ 00:51:34
Postat av: Anonym

Bara en fråga, vad baserar du faktan "män diskrimineras lika mycket som kvinnor" på?

2013-01-03 @ 03:10:09
Postat av: Johan

Hejsan anonym! Det är det inte jag som säger, tycker eller står bakom. Men alla diskrimineras, fast om olika saker och män är 99& av gångerna de som diskrimineras.

2013-01-03 @ 03:33:11
Postat av: Johan

Ja menade ju såklart att män 99% av gångerna är de som diskriminerar!

2013-01-03 @ 03:47:40
Postat av: Anonym

Det som jag skrev var ett citat från den texten som du skrev att Amanda skulle förstå vara rätt och då står det ju uppenbarligen att "män diskrimineras lika mycket som kvinnor". 99 % och 1 % skulle jag knappast säga vara lika mycket, men det kanske bara är jag. Plus att om du inte står bakom det så kanske du inte ska skriva att man ska "förstå att detta är det bästa".

2013-01-03 @ 19:28:58
Postat av: sara

Det är så tråkigt att folk oftast tror att feminister är militanta och manshatande (mycket tack vare SCUM-manifestet och feminazisterna). Jag tycker också, precis som du, att feminism är bland det bästa som finns och jag önskar att folk verkligen kunde förstå och försöka sätta sig in i vad det är innan de kommer med falska antaganden.

Svar: Ja, verkligen. Det handlar ju om jämställdhet, inte att kvinnan på något sätt ska vara överlägsen mannen. Uppdrag granskning gick idag ut på youtube med en film som heter "Män som näthatar kvinnor" där kvinnor, många journalister med feministiska åsikter, blivit hotade till DÖDS och kallade "feministfittor", endast på grund av att de kämpar för ett jämställt samhälle. Det är så sjukt, och jag blir så rädd för människor. Fy helvete.
None None

2013-02-03 @ 19:01:54
URL: http://saradelarge.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0