om feminism

nu känner jag väl ändå att jag vill skriva detta, lite som ett avslut på all turbulens tidigare idag. dethär med att kalla sig feminist. att erkänna olikheterna som finns mellan könen i samhället och kämpa för att vi kvinnor ska ha samma politiska, sociala och ekonomiska rättigheter som män. för ingen kan väl längre förneka könsklyftorna som finns i samhället, och nu pratar jag inte bara om kvinnor som tjänar mindre pengar än män utan dethär ständiga tänket att tjejer på något sätt skulle vara sämre och svagare än vad män är. ett slags dolt kvinnohat som vi inte ser. könsdiskriminering har funnits sedan urminnes tider och trots att det är ett sånt viktigt samhällsproblem blir de människor som kämpar för att göra skillnad smutskastade, skrattade åt och nedvärderade. feminister blir kallade för "äckliga, snusande, manshatande, håriga idioter". överallt finns fördomarna och det gör mig så otroligt ledsen. 
 
jag vill inte låta som att jag lider av något slags manshat och att jag på något sätt vill att kvinnor ska ha större fördel i samhället än vad män har. för så är ju inte fallet! det är inte det feminism handlar om. feminism handlar om att kvinnor och män ska ha lika rättigheter. jag vill att en kvinna ska kunna gå klädda i världens minsta kjol utan att riskera att bli våldtagen och få höra att det är hennes eget fel. jag vill att kvinnor ska kunna gå hem från krogen på kvällen utan att få ont i magen. jag vill att kvinnor ska tjäna lika mycket och få sin röst precis lika mycket hörd som män får och hur stor lök man än är till människa tror (hoppas) jag faktiskt att de flesta håller med mig där. och precis som att jag tycker kvinnor ska ha samma rättigheter som män, tycker jag också att män ska ha samma rättigheter som kvinnor, förstår ni vad jag menar? inget kön ska drabbas av förtryck. ännu en gång, det är ju det feminism handlar om!
 
jag tycker att feminism är något fantastiskt och superbra, och kanske något av det viktigaste vi har att kämpa för här i världen. utan jämställdhet är världen vi lever i en ganska ful plats. full av lökar till människor. 
 
ta hand om er. älska varandra. krama varandra. 
glöm aldrig det.
puss

måndag

såhär fint är det att vakna någon gång runt 12 i mitt rum. imorgon ska jag försöka gå till skolan igen. kanske.

RSS 2.0